söndag 30 november 2008

Så tändas åter ljusen i vår lilla stad...

Adventstid kom till mitt ensamma hus; idag har jag lyssnat till den sången tre gånger. Först på Gudstjänsten i kyrkan som vi var på förmiddagen, mina döttrar sjöng så vackert tillsammans med de andra i kören.Sedan bjöds det på gott kyrkfika och efter en stund av samtal och en massa skratt, var det dags att åka hem.Vi skyndade hem, fixade god middag och sedan var det dags att ta sig ner på stan för kören hade fler sånguppdrag idag.

Vi fick höra årets konstnär berätta om sin utsmyckning av granen, sedan tändes ljusen i granen och klockspelet som sitter på rådhuset spelade: Nu tändas åter ljusen i vår lilla stad. Advent i vår stad är vackert och idag överträffade den sig själv, en vacker liten vinterstad, med lätt snöfall och några minusgrader och när ljusen tändes gick ett sus genom publiken.Kören fortsatte sedan med skönsång på Rådhustrappan och jag måste erkänna att det rann lite tårar ur ögonen.

Vi fick fortsätta ner på julskyltningen där kören hade ytterligare ett sånguppdrag och sedan gick vi runt och tittade på julskyltningen.Nu har vi druckit glögg,ätit pepparkakor och god risgrynsgröt.Till och med tänt första ljuset i adventsstaken. Vi har bara den framme och det känns lite konstigt, att vi inte pyntat och putsat och gjort adventsfint,men vi håller ju på att packa ihop vårt bohag och förbereda vår flytt mitt i allt detta julvackra.

En underbar första advent har det varit tillsammans med familjen,med allt som hör till:-) Vi har också fixat årets julklapp till alla nära och kära, kören Snowstars har gett ut sin skiva och den finns nu till försäljning.Töserna är mäkta stolta över det:-)

Inga kommentarer: