lördag 19 december 2009

Julstök och pyssel

Det är härligt att vara hemma igen, även om omställningen blev stor från att vara patient och att ingå som en del av en familj.Att vilja kunna göra saker men inte orka/få/kunna är besvärande, men samtidigt en nyttig upplevelse.

Men stämningen är god, stress finns inte mer än hos maken som inser att han inte köpt alla julklappar ännu som han tänkt:-)Vi njuter av jullov, att kunna vara uppe lite extra länge och allt smarrigt man får göra till jul. Det mesta av julmaten är redan klart, i alla fall för min del, då jag gjorde det innan jag åkte in på sjukhuset.

Nu har jag sett mig i spegeln efter operationen och jag känner mig glad trots den långa eftervård som nu krävs av mig. Att leva med dränage från magen funkar bra, jag har döpt det till Bloody Mary eftersom det ser ut som det:-) Bloody Mary har numera en egen väska som hon åker i, varthän jag än ska.Kanske att jag får ta bort det på måndag, men just nu är det alldeles för stora mängder som fortfarande kommer ut, för att jag ska tro det.

Jag har dock varit så fåfäng att jag provat diverse kläder som jag lagt undan eftersom jag inte kunnat ha dem för den stora puckeln på magen. Nu sitter de snyggt och jag bara längtar att kunna använda dem.Helt plötsligt längtar jag efter träning, någon bra viktreducerande diet och olika styrkeprov jag har framför mig. Jag som skulle ta tjejklassikern i år får skjuta på Vasaloppet tills nästa år, eftersom jag inte kan träna hårt nu på ett tag efter operationen.Jag ska undvika alla vridrörelser, men får snart börja träna sit-ups, efter nyår.

Inga kommentarer: