fredag 8 augusti 2008

Nu har vi bestämt oss

för land och har börjat att samla handlingar till det. Det är ett enkelt land, inga krångligheter och inga mängder av papper, utan endast saker som känns behändiga. Vi har beställt utdrag från Rikspolisstyrelsen, arbetsgivarintyg samt kontaktat läkaren för att få läkarintyg som passar till det landet.Det som är problem är att vi måste ha en kopia av vigselbeviset och trots letande hemma, ja vi reste hela vägen hem för att leta, fann vi inte det. Hon som är handläggare på organisationen är borta och vi får ha tålamod ett par dagar till med hur vi skall göra. Funderar på att beställa ett nytt vigselbevis från kyrkan.Det går nog snabbast. :-) Vi vill att alla papper skall vara klara tills vårt nya medgivande är klubbat och klart för då kan vi skicka allt på översättning direkt.Konstigt att man kan känna brådska när man ändå har väntat så här länge och inte skulle ha fler barn.

Vi har spenderat en del pengar nu på adoptionen redan och gjort en inbetalning till organisationen.Nu har vi dragit på oss sparbyxorna allihop och försöker att komma på nya sätt att spara pengar på. Barnen är väldigt kreativa och uppfinningsrika och har tusen idéer.Jossan har skrattat gott åt att vi får en ny kontinent i familjen,nu blir vi en ännu konstigare familj,som ser ännu mer annorlunda ut,men hon blev glad över att det händer något.

Jag hade en konstig dröm förresten; att vi fick barnbesked från landet och det var en liten pojke som var runt året. Men när handläggaren berättade det svarade jag helt frankt att det går inte, vi vill ha en pojke som är 3 år, hur skall han annars bli kompis med grannens son:-)) Jaha, svarade handläggaren, då ger vi honom till nästa familj istället. Efteråt i drömmen fick jag världens ångest över att vi tackat nej till ett barn som skulle bli vårt.

Men det är sant att jag och maken hoppas på en pojke till,men bäst är väl att tillägga att vi blir överlyckliga om det är en flicka till, men gärna ett barn i 3-års åldern:-)
Men egentligen spelar det ingen som helst roll vad det blir, för vi vill ha ett barn till och då är ålder och kön betydelselöst,för när man väl möter barnet är man glad och nöjd över att det blev just det.Men drömma får man och då är det en pojke till vi hoppas på,eftersom vi redan har tre tjejer.

5 kommentarer:

Brummelisa sa...

Åh, så underbart det lät med ett enkelt land med små krav på pappersmängd! :)

Låter spännande med en ny kontinent också!

Lycka till med allt!

MammaHella sa...

Vi svävar på moln:-))Idag har min svåger fotograferat vår familj i olika situationer i vår sommarstuga.Det blev en hel del bra bilder.

Vi valde mellan två länder och till det andra vet vi att det är många papper att bestyrka och samla ihop,det var nog det land som ni valt.Det var en anledning som avgjorde till det andra landets fördel, samt att till det andra landet kunde vi bara komma ifråga för sn-barn.

Anonym sa...

Blev det Vietnam? Grattis!

Anonym sa...

Oj, vad roligt att ni är på gång redan.Tänk att man aldrig vet vad som väntar runt hörnet när man som mest grubblar och försöker att hantera situationen.

Det måste väl kännas skönt att ha tagit detta steg och jag hoppas att ni slipper vänta i evigheter på bb, när papprena väl har gått iväg.

Lycka till i ert pappers samlande. Vi hade lugnt pappersarbete första gången, men värre den andra.
Dock överkomligt då man har barnet i sin familj, och man glömmer lätt....

MammaHella sa...

Snabba ryck blev det! Vi har haft en otrolig tur och trots organisationsbyte funkar allt bra. Vi har varit sökandemedlemmar i en annan organsiation sedan vår förra adoption och inte tänkt på det. Det var maken som kom på det av en slump:-))

Jag har trott att jag fått information och tidning eftersom jag varit föräldrautbildare.Lyckan var total när vi efter kontroll med organisationen insåg vad det betydde,att vi var klara för att skicka handlingar omedelbart.

Jublet visste liksom inga gränser,nu är vi bara glada och kämpar på och väntar med iver på att få hem alla handlingar.

Kommunen har lovat omedelbar justering och då går akten på översättning direkt efter mötet.Vi har ju ett högt medgivande och enligt handläggaren där kunde vi nog räkna med ett ganska snabbt bb,så nu hoppas vi och drömmer om barn:-))