tisdag 12 augusti 2008

SOL-skola

För andra året i rad går våra barn på SOL-skola, det vill säga de håller på med orientering i en veckas tid och det är en hel massa ungar som har kul tillsammans. I söndags sprang hela familjen tävling i Falun och på lördag är det vår klubb som har tävling så då skall vi jobba med det och sedan åker vi hem för ungarna skall på basketläger sista veckan innan skolan börjar.Våra barn börjar inte i skolan förrän den 25 augusti, men jag och maken börjar jobba den 18 officiellt.De har blivit så stora att de klarar sig själva om vi inte är hemma.

Orientering kan jag varmt rekommendera till andra familjer för det finns en tävlingsklass för alla och det är en typisk familjesport. Vi gör saker tillsammans som familj och träningen har ett mål.Att åka på O-ringen som är en av de största tävlingarna i Sverige är en upplevelse och något som barnen längtar efter. De har redan börjat prata om nästa 5-dagars:-) och kollar vilka kompisar i klubben som skall åka. Det blir en gemenskap och sammanhållning mellan familjer och det är kul när man går på samma träning som barnen.Annars är man ju så separerad från varandra och de olika aktiviteterna utförs med människor i ungefär samma ålder. Här får barnen goda förebilder; idrott och tävling kan man syssla med även om man fyllt 90 år.

Vi har kul tillsammans och det uppstår möten mellan generationerna och när någon i klubben kommer in för målgång hejas och applåderas det som om det vore värsta idrottsproffset:-)

Annars jäktar jag på med skörden,håller på att skörda alla kryddorna för sista gången i sommar, samt de bärbuskar som fortfarande har bär plockar jag av. Nu har även Transparent Blanche (glasäpplen) mognat och jag skall försöka hinna skörda så mycket av det som möjligt. Jag brukar koka en god mynta -och äppel Skörden är sen i år och det blir ett dilemma, för när vi väl har flyttat hem, åker vi bara till stugan varannan helg och då hinner man inte mycket för resan är lång.

Ungarna har loppis idag nere vi stora vägen och säljer av saker de inte vill ha längre. De tänker spara pengar till Vietnam:-) De hjälpte mig att plocka bär en stund och vi kokade vår favoritsylt, en blandning av hallon,röda vinbär och krusbär som vi äter till smörstekta plättar. Mums, tycker barnen och jag får göra smet på 2 liter och det tar lite tid när man skall grädda plättarna,men det är värt det:-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Eller golf

MammaHella sa...

Tack för tipset! Verkar roligt men just nu räcker inte tiden till golf. Men hur funkar det som familjesport?
Men är inte det en ganska dyr sport? Eller är det bara en myt?

Anonym sa...

Golf kan vara dyr om man vill. Men för oss har det aldrig varit dyrt. Man måste inte ha ett helt set med klubbor utan två personer kan dela på ett set. Jag fick alla jämna och syrran de ojämn. Vi seplade i rejäla gympaskor osv
Alla åldrar kan träna till sammans och ofta så är inte tävlingarna uppdelade. Du kan tävla på lika vilkor mot vem som helst oavsätt fysik, ålder eller kön tack vare handikapp systemet. Vi har alltid spelat hela släkten.