måndag 19 januari 2009

En vecka till har gått

Nu har barnen börjat sin andra skolvecka och de gjorde det med glädje.De såg verkligen framemot att veckan skulle börja och vara ivriga att komma iväg.

Nora har redan hunnit skaffa sig en egen "bästa" kompis. Hon var på bio i söndags och kom hem nöjd och glad.

Bella, hon har fullt upp med att greppa allt det nya, men trevande söker hon sig ut i omvärlden. I söndags var hon besviken över att hon vaknade med en rejäl förkylning och inte kunde sticka iväg och träna fotboll med en tjej i hennes klass. Just nu är det jobbigt att inte vara som alla andra. Hon vill inte vara svenskafrikan, hon vill vara ett biologiskt barn till oss och det är jobbigt att ha en lillasyster som är vit, där klasskamrater ifrågasätter deras syskonskap.Hon vill inte vara nyinflyttad i klassen utan vi skulle ha flyttat hit för länge sedan tycker hon. När hon skulle börja 6-års istället:-)

Frans, han trivs som fisken i vattnet. Han känner sig inte udda längre med sina intressen:-). Han är så himla glad över att det är fler killar som gillar fotboll, orientering och skidåkning. Det har han inte varit bortskämd med. Han stannar gärna kvar på skolan tills systrarna slutar och åker gärna hem gemensamt med dem. Han spelar fotboll och leker med de som är kvar på fritids, men han vill inte gå på fritids, för du finns ju hemma mamma,var hans kommentar. Ännu har han inte vågat bjuda hem någon, men det kommer nog snart, han funderade härom dagen på vilka som han skulle fråga.

Annars har vi gäster som vanligt, min kära faster med make, som ville se hur vi har det. De är numera inkvarterade i gästrummet och ska så var i ett par dagar.Barnen lyser som solar eftersom de tycker att hon är den häftigaste faster man kan ha:-)Själv håller jag på att skriva på en projektplan, ska förhoppningsvis få igång en förskola till hösten, som är min företagsidé just nu. Kommunen är positiv,men har signalerat att det nog blir svårt att hitta en lokal så nu funderar jag på att kolla hur det ser ut i grannkommunen, samtidigt som jag letar lokal här.

Inga kommentarer: