tisdag 13 januari 2009

Skolstart

Just nu är det många uppstarter i våra liv. Igår började barnen i skolan och de överlevde:-) Alla tre var nöjda och glada när de kom hem och hade fått ett fint bemötande. Nora hade självklart fixat sig en kompis, som kom hem till oss med sin mamma. Frans var strålande glad, många av pojkarna i klassen delade hans intressen, fotboll och orientering och han hade haft fullt upp och leka varje rast. I hans värld var det onödigt med lektioner.

Bella tyckte det var trevliga klasskamrater men var lite förvånad över att en del var "fjantiga". I hennes värld är man fjantig när man går med en liten handväska, sminkar sig och diskuterar killar. Hon tycker att världen är större än så fortfarande...........men det står nog inte på förrän hon också är där:-)) Hon var strålande glad över att kunna läsa franska istället för tyska som hon tragglat i 6 år nu.Några likasinnade hade hon i alla fall mött, min världs- och miljöförbättrare till dotter.

Vi fick också fylla i papper inför hösten då hon står inför möjligheten att gå i en profilskola, och hon har många talanger som hon kan söka på. Hon är duktig på att teckna och att måla, hon är musikalisk både vad gäller sång,spela instrument och spela i orkester, och hon är sportig och gillar orientering. Det hon önskade mest var att få gå orienteringsprofilen och valde det som nummer ett, sedan valde hon konstprofilen och i sista hand musikprofilen.Få se vad det i slutändan blir.

På kvällen var det simträning för alla tre, de tar olika simmärken,övar de fyra simsätten, simhopp och dykning samt livräddning där. Eftersom vi alla gillar att bada är det viktiga och nödvändiga kunskaper för dem.

Idag börjar körerna, spelningar, m.m. och blir för dem en nystart och för mig har ett annat liv börjat även om det just nu mest handlar om att lotsa barnen in i det nya. Maken har varit ledig för att kunna stötta sina barn, men gick mest hemma och var orolig, och undrade hur de klarade sig. Vi unnade oss lunch på stan på en "Dalaindisk" restaurang,med en god lunchbuffé och trevlig atmosfär.

3 kommentarer:

Eyecatcher sa...

Det är roligt att läsa om dina härliga barn. Roligt att det gått så bra att flytta och att alla verkar trivas.

Anonym sa...

Kul att läsa din blogg:-)
Vilken modig familj ni är och gör en sådan nystart.
All lycka

Anonym sa...

hej,

vilken trevlig blogg om adoption, blir glad i hjartat!

Ar sjalv adopterad fr Java, men sedan fyra mander bosatt med min man har i Bangkok.

Ha det gott!
/Kristin
http://blogg.aftonbladet.se/28278