söndag 15 november 2009

Livet är gott!

Denna vecka har varit en sådan som man drömmer om som förälder, med förnöjda barn och lyckliga föräldrar. De har fått gå och lägga sig tidigt hela veckan, eftersom de veckan innan var så trötta och bara bråkade hela tiden med varandra. Vi vuxna fick agera FN hela tiden och det gillar inte jag och maken. Om de sköter sig och uppträder schysst mot varandra får de själva bestämma sovtid numera annars bestämmer jag och maken. Även denna vecka kommer att ha samma koncept, då de idag återigen är trötta och hackar på varandra.

Jag och maken hade en underbar afton igår med egentid och fick som sol inombords efteråt. Vi var på Robban Brobergs show i Falun och han är ju oemotståndlig. Hans underfundiga texter, hans sätt att besjunga livets svårigheter och glädjeämnen berör mig och fyller mig med livsglädje. Ännu varmare inombords blev jag när han deciderade en sång, till hans sista barnbarn Esther, som kommit ända från Sydafrika och som han benämnde som ett av livets stora glädjeämnen. Då blev jag väldigt berörd!!

Idag har jag sovit länge, maken har tagit morgonracet och sedan har vi badat på Aqua Nova och njutit på Relaxen hela familjen. Ola och Oscar börjar sig mer och mer finna sig tillrätta med vårt liv och verkar känna stolthet över vår annorlunda familj. Oscar blev hämtad klockan 10 hos sin bästa kompis,som han sovit över hos, och var glad för det. Jag och maken punktmarkerar honom hela tiden nu för att få tillhörighet till honom. Små vackra kärleksord, en kram, en liten kittling i magen, en puss i förbifarten och ser till att han är med på allt som vi gör som familj.

Oscar ska nu äntligen få komma till en grupp för ungdomar i samma situation som honom. En grupp där samtal och andra roliga aktiviteter ingår som en "korttidsbehandling" samt att de ska få hjälp att sluta vara medberoende och hantera det. Det är jag mycket lycklig över! Han vet dock inte om det ännu utan får veta det en stund innan han ska dit.

Nu ska jag gå och hjälpa till att laga god söndagsmiddag, färska lammkotletter med svamp och rotsaker.

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Tittade in här igen nu när jag sett dig också på annat håll! ;-) Även jag blev berörd av att läsa om lilla barnbarnet från SA!
Glad att ni mår gott som familj!

MammaHella sa...

Detsamma! Jag har ju saknar er blogg om livet som nybildad familj!

Det blir fler möten, och IRL?